Acrodans

Acrodance är en dansstil som blandar klassisk dans med akrobatiska övningar. Vi erbjuder acrodans för barn födda 2016 och äldre.

Acrodance för de yngsta handlar mest om kroppsuppfattning och lära sig grunderna. Vi tränar på fram- och båkåtkullerbytta, minihjula och stå på händer mot vägg. Vi följer en kursplan från ADTA Kinder Acro som är ett program för barn i förskoleåldern. Genom att följa programmet så ger vi barnen en stark grund och allt görs på ett säkert, utmanande och mycket roligt sätt för att dansarna senare ska kunna gå vidare till ADTA junior program. 

I vår kommer acrodansens fokus ligga på att sätta ihop acro och dans och på föreställningen kommer de visa upp vad dom lärt sig i ett enklare nummer. 

Vi rekommendera att ni även anmäler er till en dansgrupp för att lära er dansa och få vara med mer på föreställningarna.

Acro Dance Teachers Associations kursplaner har en träningsmetod som utvecklar styrka, flexibilitet, uthållighet och självförtroende hos dansarna. Programmet är uppdelat på junior, intermediate och avancerad. I junior kursen ingår bla stå och gå på händer, hjula, chest stand, mjuk övergång framåt och bakåt.

Laila är certifierad junior och intermediate tränare genom ADTA. Naima är snart färdig junior tränare och Elvira har gått Associate utbildningen.

Grupperna i acrodans är uppdelade efter kunskapsnivå. När vi fått in alla anmälningar delas ni in i grupper. Ni kan komma att bli flyttade under terminen för att träna på rätt nivå. 

Nytt för vårterminen! Om man redan gått minst en termin tidigare och vill träna acrodans två gånger i veckan så kan man välja att gå Acrodans fördjupning. Vi jobbar med bara 2-3 barn i varje grupp för att alla ska få individuell hjälp och störst chans att utvecklas. Dessa grupper tränar i lilla salen och vi kan tillsätta fler om intresset är stort. (de kommer inte framföra något extra nummer på föreställningarna)

Tränar 11 ggr plus genrep och föreställningar.

Måndag 15,40 - 55 min. Fördjupning Intermediate. Pris 1325 kr. Ledare Laila
Onsdag 19,10 - 55 min. Fördjupning. Pris 1325 kr. Ledare Laila
Torsdag kl 17,00 - 40 min. Fördjupning acro styrka intermediate. Pris 1045 kr. Ledare Laila                                                      

Söndag kl 12,25 - 55 min. Pris 1325 kr. Ledare Laila, Naima och Elvira
Söndag kl 13,30 - 55 min. Pris 1325 kr. Ledare Laila, Naima och Elvira
Söndag kl 14,35 - 55 min. Pris 1325 kr. Ledare Laila, Naima och Elvira
Söndag kl 15,00 - 90 min. Pris 1900 kr. Ledare Laila, Naima och Elvira
Söndag kl 16,00 - 90 min. Pris 1900 kr. Ledare Laila