Acrodans

Acrodance är en dansstil som blandar klassisk dans med akrobatiska övningar. 

Acrodance för de yngsta handlar mest om kroppsuppfattning och lära sig grunderna. Vi tränar på fram- och båkåtkullerbytta, minihjula och stå på händer mot vägg. Vi följer en kursplan från ADTA Kinder Acro som är ett program för barn i förskoleåldern. Genom att följa programmet så ger vi barnen en stark grund och allt görs på ett säkert, utmanande och mycket roligt sätt för att dansarna senare ska kunna gå vidare till ADTA junior program. 

Acro Dance Teachers Associations kursplaner har en träningsmetod som utvecklar styrka, flexibilitet, uthållighet och självförtroende hos dansarna. Programmet är uppdelat på junior, intermediate och avancerad. I junior kursen ingår bla stå och gå på händer, hjula, chest stand, mjuk övergång framåt och bakåt.

Grupperna i acrodans är uppdelade efter kunskapsnivå. När vi fått in alla anmälningar delas ni in i grupper. Ni kan komma att bli flyttade under terminen för att träna på rätt nivå. 

Om man redan gått minst en termin tidigare och vill träna acrodans två gånger i veckan så kan man välja att gå Acrodans fördjupning. Vi jobbar i små grupper för att alla ska få individuell hjälp och störst chans att utvecklas. Dessa grupper tränar i lilla salen och vi kan tillsätta fler om intresset är stort. (de kommer inte framföra något extra nummer på föreställningarna)

Tränar 11 ggr plus genrep och föreställningar.

Acrodansgrupper vårterminen 2024