Barndans

Barndans dansar barn som är födda 2015 till 2021. Barnen får lära känna sin kropps rörelseförmåga genom dans och lek. Vi tränar koordination, rytm, styrka och balans. På ett lekfullt och naturligt sätt får barnen lära sig dansstegen till en dans som visas upp på Folkan i slutet av terminen. 
På barndansen jobbar vi med olika kontraster som att dansa högt uppe på tå och långt nere på mage, dansa snabbt och långsamt, röra sig hårt och mjukt osv. Vi använder allt från klassiska barnlåtar som Huvud axlar knä och tå till moderna pophits. 

I slutet av danspasset samlas vi ofta i en ring och ledaren gör en sak och frågar om barnen kan göra likadant. Det är ju klart att alla barnen kan göra så och vill visa upp det. På så sätt får vi in lite styrka och stretch och barnen tycker vi leker. Visa i ringen är också kul! Alla barnen sitter i en ring och turas om att visa något i mitten. Det kan vara allt från att hjula till att snurra eller hoppa. De andra tittar på och klappar händerna åt varje visning.

Vid första dans tillfället får alla en personlig dansbok. Där samlar dansaren på klistermärken som delas ut efter varje danspass.

Åren med covid-anpassningar har medfört flera positiva saker. Bland annat märker vi att koncentrationen i danssalen blivit bättre då barnen inte måste hålla koll om deras föräldrar fortfarande är kvar och det i sin tur har lett till att vi ledare kunnat bygga en starkare relation med barnen. Så vi skulle vilja fortsätta att lämna er föräldrar/närstående utanför. Ledarna kommer ner till ytterdörren och hämtar dansarna. Finns det någon som känner sig osäker så får ni komma med upp. När dansen är slut följer dom med ner och hjälper till och ser till att ni möter upp utanför ytterdörren.

Har du ett barn som känner sig osäker så välj gruppen Onsdag 16,30. Där kan föräldrar vid behov vara med och stötta sitt barn. Ibland genom att dansa tillsammans och ibland genom att finnas precis utanför dörren. Även äldre barn med behov av förälder är välkomna till Onsdag 16,30.

Ta en titt på schemat för att hitta rätt grupp för er ålder. Grupperna fylls upp fort, så önska gärna flera alternativa grupper.  I Lilla salen dansar vi max 11 barn och helt utan föräldrar.

Barndans tränar 40 min per gång. 11 ggr på en termin, plus genrep och föreställning.
Våra barndansgrupper vårterminen 2024
2024 vt.pdf