Boka plats och anmäl er

Superkul att så många kom och dansade på Nöjesbolaget i Port 9 i lördags! Vilka stjärnor det var på scenen! Hoppas dansarna fick mersmak och längtar till föreställningarna som bara är en månad bort.

2 väldigt viktiga saker som ni behöver maila mig om är:

ORGINALSHOW - boka plats åt dansare

Vi vill erbjuda alla dansare att sitta i salongen titta på en av föreställningarna (gratis) De både dansar och tittar på den föreställningen. Vill man inte se någon föreställning får man självklart fortfarande dansa. När man inte sitter i salongen är man i foajén.

För att boka en plats så skickar ni ett mail med dansarens namn och vilken grupp hen dansar i. Ingen bokning = ingen plats. Ni kan boka nu till och med 16 april. Det är JÄTTE VIKTIGT att ni gör det i tid. Ni kan endast boka plats till en förbestämd föreställning, läs på gruppernas egna sidor vilken föreställning som gäller för just eran grupp. Ni som dansar flera gånger i veckan kommer få separat mail då ni kanske erbjuds någon annan föreställning.

Om man sätter dansaren någon annanstans är det omöjligt för oss att veta vart vi ska hämta dansaren. Väljer ni att göra det ändå ansvarar ni för att få barnen upp på scen vid rätt tillfälle.

Är era barn små och ni behöver sitta med dom i knät kan ni passa på och köpa ”sitta-med-dansare-i-knät-biljetten” samtidigt. Den kostar 100 kr (precis som alla biljetter) Och då sitter ni på det dansande barnets reserverade plats (långt fram) Om man som förälder sitter med barnen där måste man sjunka ihop så man inte är i vägen för barnen bakom. Man får inte stå i gången.

JUBILEUMSSHOW - föranmälan behövs

Gäller endast några grupper. Läs på gruppernas egna sidor om just din grupp ska vara med. För att vara med på jubileumsshowen behöver ni anmäla er till mig via mail senast den 16 april.

Vi kommer ha ett tekniskt genrep kl 13,00 den 10/5 då dansarna får sitta i salongen och se alla andra danser. Under föreställningen kl 17,00 är dom i foajén.

Förbered dansarna för föreställning

 • Kollar så att ni har kostymerna redo (på hemsidan under gruppernas egna sidor står vad de ska ha på sig) v.17 är det klädrep och fotografering. Grupper som har klädbyten tar med sig alla kläderna.

 • Visa hemsidan för dansarna så dom kan se sig själva när dom tränar danserna.

 • Visa vad vi lägger upp på instagram/fb. Ju mer bekanta dom är med gamla karaktärer desto roligare kommer teatern att bli. Eller om ni har tid över så titta gärna på gamla föreställningar (finns på YouTube)

  Information om biljettförsäljning kommer lite senare.

Specialveckor under våren

Nu har vi massa specialveckor framför oss och det kommer komma många mail med viktig information. Se till att kolla skräpkorgen och hemsidan med jämna mellanrum så ni inte missar något.

 • Påsklov 28/3-5/4

 • Familjedag på stan 6/4

 • 7-14/4 vanlig dansträning

 • 15-21/4 baklängesdansträning.

 • 22-28/4 Kostymrep och fotografering

 • 29/4-5/5 Avslutning.

 • 7-8/5 Genrep på Folkan

 • 9-12/5 Föreställningar på Folkan

 • 10/5 Uppvisning på Öviksmässan

 • 25/5 Lek och skoj på Äventyrens hus

Påsklovet

Ingen dans på Skärtorsdagen. Vi börjar dansa igen söndagen den 7/4.

Familjedag på stan - Vi ska få vara med och uppträda på Nöjesbolaget lördagen den 6 april kl 13,00. Samling 12,50. Danserna vi visar upp är danser som många grupper dansar så vi hoppas att många kan komma och vara med. Danserna är: Tillsammans, popular, Tre små pirater, Bumbibjörnarna, Showgrupp 2 - 2 danser, Showgrupp 3 - 2 danser. Valfria kläder, gärna Showdanskläder. Efter uppvisningen är det disco för alla som vill vara med.

Baklängesdansträning

Den veckan är en knasig vecka då vi kommer att göra allt tvärt emot hur vi brukar. Vi kanske har tröjorna bakfram, säger Hejdå när ni kommer, börjar med att dela ut klistermärken, dansar med ryggarna mot spegeln och avslutar med uppropet.

Kostymrep och fotografering

Alla måste komma med kläderna som ni ska ha på föreställningen. Vet ni inte vilka kläder som gäller så läs på hemsidan under gruppernas egna sidor. Vi testar så att kläderna funkar och fotograferar grupperna till programmet.

Avslutning

Sista träningen i dansstudion. Vi har avslutning med lite extra skoj. Showla kommer på besök och vi vill bjuda in EN förälder per dansare (ej syskon) att vara med och delta på dansen. Till detta specialtillfälle vill vi att ni kommer ombytta och redo att utmanas av er barn. Se detta som ett tillfälle att få en inblick i vad vi gör på dansen.

Eftersom det är vår sista träning innan föreställningarna så dansar vi även fast det är Valborgsmässoafton och 1 maj.

Genrep

Tisdag 7 maj och onsdag 8 maj kommer vi har genrep på Folkan teatern. Alla grupper får nya tider. Dessa tider kommer så fort jag löst all logistik.

Föreställningar

På hemsidan under fliken gruppernas egna sidor kan ni läsa vilken eller vilka föreställningar er grupp kommer vara med på. Det kommer ett nytt mail med bara information kring föreställningarna senare.

Öviksmässan

I år kommer Öviksmässan hålla till på stan och tack vare det hinner vi vara med och visa upp några danser på torget Fredagen den 10 maj kl 11,00. Samling kl 10,55. Danser vi visar upp är danser som många grupper dansar så vi hoppas att många kan vara med. Danserna är: Tillsammans, Popular, Tre små pirater och Bumbibjörnarna. Valfria kläder, gärna Showdanskläder om ni har.

Äventyrens hus

Boka in lördag kväll den 25 maj för lek och skoj på Äventyrens hus. Mer information kommer senare.

Showdanskläder

Denna vecka kan ni beställa Showdanskläder. Sista beställning och betalningsdag är 28/3. (Man måste inte köpa Showdanskläder för att träna med oss, vanliga träningskläder funkar lika bra.) Eftersom kläderna trycks går det tyvärr inte att lämna tillbaka, så var noga med storleken. För att ha något att utgå ifrån så har en t-shirt i storlek 130-140 måtten 55 cm lång från axel till nedre fållen och 40 cm bred under ärmen. 

För att beställa så skicka ett mail med informationen:

 • Namn på dansaren

 • Vilken dansgrupp

 • Produktnamn

 • Färg

 • Storlek

Efter beställningen får ni betalningsinformation via mail. Vi beställer kläderna via Stadium och leveranstiden är flera veckor. Kläderna delas ut till barnen på dansen. Skor kan ni köpa direkt i dansstudion, för att få bäst hjälp så bokar ni tid via mail.

Danser, kläder och filmer

Vårens föreställningar är 9-12 maj (Kristihimmelfärdshelgen)

På hemsidan under fliken gruppernas egna sidor kan ni läsa vilka dagar era barn kommer uppträda. Ni kan se vilka danser de gör och och vilka kläder de ska ha.

Alla grupperna är inte med på jubileumsshowen, så står det inget om den så är dom inte med.

Jag kommer i fortsättningen kalla de olika showerna för Originalshow och Jubileumsshow. Där Orginalshowen är den vanliga där alla grupperna dansar några danser och skådespelarna spelar teater.

Vi har nu börjat fylla på med filmer från träningarna, även det finns på gruppernas egna sidor.

Nu tar vi sportlov och börjar dansa igen den 10 mars.

20 års firande

Jag vill att ni bokar in ett till datum i kalendern. Lördag kväll den 25 maj vill jag bjuda in alla dansare att leka och ha skoj på Äventyrens hus. Mer information kommer närmare.


Alla grupperna är igång!

Terminsavgift

Ni som tyckte det var kul och vill fortsätta, glöm inte bort att betala in terminsavgiften innan 2a träningstillfället. Priset kan ni se på hemsidan och ni som dansar flera gånger i veckan kikar under fliken priser, för att se ert rabatterade pris. 

Bankgiro 5104-2596 eller swish 0709314107 (Laila Estvall) Skriv dansarens namn och grupp på meddelande.

Ni som inte tyckte att dansen var något för er, meddela via mail så snart som möjligt så något annat barn kan få börja dansa. 

Ni som missade första tillfället får prova på nästa vecka och betala direkt efter det.

Dansbok

Alla som dansar 40 minuter har fått en dansbok att samla klistermärken i. De delas ut sist i varje danspass. Skulle ni tappa bort den finns de att skriva ut från hemsidan. Glömmer man boken hemma så skickar vi med klistermärket hem.

När ni anländer till dansstudion

Vänta utanför tills ledarna kommer och hämtar och släpper in er. När dansen är slut underlättar det om ni föräldrar väntar utanför, så hjälper vi de barn som behöver hjälp. Det blir så lätt trångt bland skorna.

Onsdag
Onsdag 14/2 är dansen inställd pga att ledarna är på resa.

Med vänlig hälsning, Laila

Föreställningar, kläder och frånvaro

Det kanske känns konstigt att börja tänka på föreställningarna redan nu innan vi har börjat dansa, men jag vill att bokar in att vi uppträder på Folkan 9-12 maj. Här nedanför och på hemsidan, på gruppernas egna sidor , kan ni se vilken/vilka föreställningar som er grupp dansar på.

Showerna kommer fira att Showdans fyller 20 år så vi kommer återbruka gamla danser och teater, med några konstiga twister. På föreställningarna som är torsdag, lördag och söndag kommer alla grupper dansa 2 eller 3 danser och teatergrupperna kommer ta oss på en spännande resa genom de olika föreställningarna.

Föreställning 1 och 2 är på torsdagen 9 maj kl 13,00 och 17,00

Föreställning 3 och 4 är på lördagen 11 maj kl 10,30 och 14,00

Föreställning 5 och 6 är på söndagen 12 maj kl 10,30 och 14,00

Extra jubileumsföreställningen som kommer vara på fredagen den 10 maj kl 17,00 fyller vi bara med en massa dans. Kanske att nån nervös vaktmästare dyker upp, men sånt vet man aldrig i förväg.
Krysset i spalten här nedan visar vilka som kommer kunna vara med på extra showen.

Ni måste inte anmäla frånvaro, om det inte blir en längre tid. Om ni under terminens gång kommer på att ni inte vill fortsätta dansa så meddela det via mail.

På onsdag kör vi igång de första grupperna! Var noga och kolla när just eran grupp börjar dansa. https://showdans.se/schema

Här kommer en liten film till er med några viktiga saker att komma ihåg:

 • Din danslärare släpper in dig när det är din tur att få komma in.

 • Ta av dig ytterskorna nere i entrén.

 • Fyll på din vattenflaska innan lektionens start.

 • Gå gärna på toaletten innan lektionens start.

 • Sätt upp ditt hår i valfri frisyr.

 • Inne i dansstudion så nuddar vi inte speglarna och vi klättrar varken på mattor eller balettstången.

 • Föräldrar möte upp utanför entrén.

Snart börjar vi dansa!

Öppet hus

På Onsdagen 24/1 kl 16,30-17,30 har vi öppet hus. Då får barn tillsammans med föräldrar se sig omkring i lokalen, testa springa nåt varv i danssalen och prata med ledarna. Den här dagen är framförallt till för de barn som inte dansat med oss förut, men även de som dansat förut som skapa sig lite mer trygghet är ni naturligtvis också välkomna.

Dansstudion ligger på Bromsvägen 1. Ett stort tegelhus på höger sida. Vår dörr är mitt på långsidan.

Ni har även möjligheten att köpa dansskor.

Ny showgrupp - Ny tid

Eftersom jag vet att många har svårt att komma på så tidiga träningar så byter vi tid och tränar på Söndagar kl 18.10-19.05.

Till den speciella jubileumsföreställningen söker jag efter dansare som älskar att showa! De som är födda 2014-2016 som har dansat minst 2 år och är anmäld till minst en till annan dansgrupp, som har ett stort engagemang, som tränar hårt och älskar att showa och stå på scen och uppträda (de kommer dansa flera danser) passar perfekt i den nya gruppen. Vi kommer träna på Söndagar 18,10-19,05. Pris 1325 kr men eftersom man dansar flera gånger i veckan så blir det rabatterat pris. Hör av er om ni vill anmäla er till gruppen Showgrupp 1. (de gamla 1orna har blivit 2or)

Jubileum och föreställningar

Äntligen har jag fått klart de sista detaljerna kring och vi kommer ha våra föreställningar Kristihimmelfärdshelgen tor, lör, sön och på fredagen kommer vi ha en speciell jubileumsföreställning.

Vi ledare förbereder oss inför höstterminen genom att skriva manus, göra danser, uppvärmning och lektionsplanering. Det ni kan göra för att förbereda er är att:

 • Boka in helgen 9-12 maj för då är det föreställningar
 • Inskaffa en bra vattenflaska, helst inte glas, gärna med sportkork och skriva namn på den
 • Se över så barnen har träningskläder som dom kan röra sig i (kom ombytt o klar till dansen)
 • På fötterna rekommenderar vi dansskor eller barfota (ej gympaskor som ej är anpassade för inomhusbruk) På acroträningen är vi alltid barfota.
 • Träna på att sätta upp håret så det är borta från ansiktet
 • Vänj er vid att kolla på hemsidan och skräpkorgen så ni inte missar viktig information.
 • Förbered barnen att på dansen dansar vi med kompisarna och ledarna, föräldrarna väntar utanför.

Vänta utanför

Åren med covid-anpassningar har medfört flera positiva saker. Bland annat märker vi att koncentrationen i danssalen blivit bättre då barnen inte måste hålla koll om deras föräldrar fortfarande är kvar och det i sin tur har lett till att vi ledare kunnat bygga en starkare relation med barnen. Så vi skulle vilja fortsätta att lämna er föräldrar / närstående utanför. Finns det någon som känner sig osäker så får ni komma med upp. Eller så kan ni välja gruppen Onsdag 16,30 eller tisdag 15,40 där föräldrar får vara med.

Dansare vänta utanför ytterdörren tills ledarna kommer ner och hämtar dom. När dansen är slut följer ledarna med ner och hjälper till och ser till att ni möter upp utanför ytterdörren.

Avgiften

Avgiften skall vara betald innan andra danstillfället. Ni får ingen får separat faktura, så spara detta mail. Priserna finns på hemsidan på schemat och under fliken priser. Där ser ni även rabatten ni får om ni dansar flera gånger i veckan. Första gången är prova på, men anmälan är bindande så om platsen ej sägs upp via mail innan andra tillfället skall hela terminsavgiften betalas in.

Bankgiro 5104-2596. Swish 0709314107 (Laila Estvall) Det är viktigt att ni skriver: Dansarens namn och grupp (dag och tid) 60 kr tillkommer som påminnelseavgift.

Publicering av fotografier och rörlig media

Showdans kan komma att publicera fotografier och annan rörlig media från våra verksamhet på sociala nätverk. När du anmäler dig till en kurs på Showdans så samtycker du till sådan publicering. Om elev inte får förekomma på sådan publicering är det målsmans ansvar att vid anmälan meddela Showdans. Vid träningstillfällen kan vi anpassa kameran så vissa inte syns, men föreställningarna kommer att filmas och visas. Läs gärna "viktig information" på hemsidan.

Mail och hemsida

På hemsidan kan ni hitta massor med information. Startdatum, tider, priser, bilder och massa mer. Ha för vana att gå in och titta lite då och då. Vi mailar med så många samtidigt så snälla, skriv ert barns namn och grupp varje gång ni mailar till oss. Det är svårt att hålla koll på vilka som hör ihop :-)

Ibland hamnar våra mail i skräpkorgen och ni missar massor med viktig information. Så markera showdans@live.se som säker adress och håll koll på skräpkorgen.

Ser framemot att börja dansa snart!

Med vänlig hälsning, Laila

Extra uppträdande

Lördagen 9/12 kl 10,00 uppträder vi med Musikhjälpen i parken nedanför Storgatan 8. Samling kl 9,50. Här kan ni läsa mer om Öviksbössan. https://oviksbossan.se. Inga speciella kläder, bara dom är varma och går att dansa i. 
Tyvärr kommer inte alla kunna visa upp sina danser, men alla får vara med på Bumbibjörnarna. Följande danser och grupper gäller:

Christmas dansas av:
Måndag 16,30
Måndag 17,20
Måndag 18,25
Måndag 19,25
Måndag 20,20
Onsdag 18,10
Onsdag 19,00
Onsdag 19,55
Musikal
Torsdag 17,20
Torsdag 18,20
Torsdag 19,20
Torsdag 20,20

Santas Workshop dansas av:
Söndag 15,00

Kidnap the Sandy Claws dansas av:
Måndag 20,20

Ballerna dansas av:
Måndag 16,30
Tisdag 18,10
Onsdag 18,10

Chacarron dansas av:
Showgrupp 1

Welcome to wonderland dansas av:
Torsdag 20,20

Hair up dansas av:
Måndag 18,25

Dinosaur dance dansas av:
Tisdag 15,40
Onsdag 16,30
Torsdag 16,30

Splish splash dansas av:
Måndag 16,50
Måndag 17,40
Tisdag 15,40
Tisdag 18,10
Onsdag 16,30
Onsdag 16,50
Onsdag 17,20
Onsdag 17,40
Torsdag 16,30
Söndag 12,25 Stora salen
Söndag 13.30 Stora salen
Söndag 14,20 Stora salen

Bumbibjörnarna dansas av:
ALLA

Boka en plats åt dansarna

Vi vill erbjuda alla dansare att sitta i salongen titta på en av föreställningarna (gratis) Dom dansar också på den föreställningen.

Tidigare terminer har vi sett att flera dansare väljer att bara komma till den föreställning som de dansar 3 danser på och inte till den då de får sitta i salongen (eftersom de bara dansar 2 danser) och då finns det tomma stolar där dansarna skulle suttit. Eftersom det är roligare att dansa inför en fullsatt salong så behöver dansare som vill se föreställningen boka en plats. Vill man inte se någon föreställning får man självklart fortfarande dansa. När man inte sitter i salongen är man i foajén.

För att boka skickar ni ett mail med dansarens namn och vilken grupp hen dansar i. Ingen bokning, ingen plats. Ni kan boka nu till och med 6 november. Det är JÄTTE VIKTIGT att ni gör det i tid. Ni kan endast boka plats till en förbestämd föreställning:

1a föreställningen. Fredag 1 december kl 16,00

Acro tisdag 16,30

Acro söndag 14,20

Torsdag 17,20

Onsdag 19,55

2a föreställningen. Fredag 1 december kl 18,15

Tisdag 15,40

Onsdag 17,40

Acro söndag 12,25 stora salen

Onsdag 18,10

3e föreställningen. Lördag 2 december kl 10,30

Acro söndag 12,25 lilla salen

Onsdag 16,50

Måndag 18,25

Torsdag 18,20

Tisdag 18,10

4e föreställningen. Lördag 2 december kl 14,00

Acro torsdag 17,25

Onsdag 17,20

Måndag 17,20

Acro söndag 13,30 stora salen

5e föreställningen. Söndag 3 december kl 10,30

Onsdag 16,30

Måndag 17,40

Acro söndag 13,30 lilla salen

Onsdag 19,00

6e föreställningen. Söndag 3 december 14,00

Torsdag 16,30

Måndag 16,50

Måndag 16,30

Acro söndag 15,00

Musikal torsdag 16,30

Är era barn små och ni behöver sitta med dom i knät kan ni passa på och köpa ”sitta-med-dansare-i-knät-biljetten” samtidigt. Den kostar 100 kr (precis som alla biljetter) Och då sitter ni på det dansande barnets reserverade plats (långt fram) Om man som förälder sitter med barnen där måste man sjunka ihop så man inte är i vägen för barnen bakom. Man får inte stå i gången.

Om man sätter sig tillsammans med sitt barn någon annanstans är det omöjligt för oss att veta vart vi ska hämta barnen. Väljer ni att göra det ändå ansvarar ni för att få barnen upp på scen vid rätt tillfälle.

Ni som dansar flera gånger i veckan har fått ett annat mail.

Ni som dansar i Showgrupp 1, Showgrupp 2-3, Mån 19,25, Mån 20,20, Tor 19,20 och Tor 20,20 får era platser lite senare.

Information om biljettförsäljning kommer lite senare.

Mvh Laila

Möt några nya vänner

På föreställningarna i december kommer ni få möta massa olika figurer. Bland annat en trasdocka, teletubbie, fidgetspinner, legogubbar och en vandrande pruttkudde. Men sen finns det också en figur som kan verka läskig men som är världens snällaste och goaste dinosaurie. För att dansarna inte ska bli rädda skulle vi behöva er hjälp där hemma. Prata med barnen om att det bara är Kerstin som är inuti dräkten och visa filmerna vi lägger upp på sociala medier. På filmen här nedanför busar Dino med Ballerinan och Pruttis.

Berätta gärna också att dräkten är ömtålig så ingen får röra den.

Specialveckor

Hej!

Nu har vi passerat halva dansterminen och föreställningarna närma sig fort det är bara 5 träningstillfällen kvar. Men först har vi några specialveckor framför oss.

 • 22/10-26/10 har vi maskerad och alla som vill får komma utklädda till vad dom vill. Men tänk på att ni måste kunna dansa i kläderna / göra akrobatiska trix. Vi vill inte att ni har målningar på händer eller fötter.

 • 29/10-3/11 tar vi lov från dansen

 • 12/11-16/11 Kläd repetition med fotografering. Alla ska ha sina kläder som de ska ha på föreställningen på sig. Inkl håruppsättning och ev smink.

 • 19/11-23/11 Avslutning med lite extra skoj. Vi dansar sista gången i danssalen för terminen. Föräldrar är välkomna att vara med. Showla kommer på besök.

 • 27/11-29/11 genrep på Folkan teatern. Alla grupper får nya tider, dessa tider kommer närmare.

 • 1/12-3/12 föreställningar på Folkan teatern.

Vi har filmat nästan alla danserna nu och lagt upp på hemsidan så ni kan träna hemma. Gruppernas egna sidor

Ni som dansar ballerina dansen: vi har sett att det ser bättre ut med ljusa tights under tutu-kjolen, så vi hoppas ni har möjlighet att ändra till det.

Testa gärna hemma så det går att dansa i kläderna långt innan klädrepet.

Tjejerna i Showgrupp 2-3 håller på och samlar ihop pengar för att kunna göra en dansresa i slutet av nästa termin, följ dom gärna på instagram så ni inte missar något av de kul grejerna de hittar på. Snart ska dom ha Halloween disco!

Öviks Danceteam https://www.instagram.com/oviksdanceteam/

Mvh Laila

Nu är alla våra grupper igång. Vilken rolig vecka det har varit!

Terminsavgift

Ni som tyckte det var kul och vill fortsätta, glöm inte bort att betala in terminsavgiften innan 2a träningstillfället. Priset kan ni se på hemsidan och ni som dansar flera gånger i veckan kikar under fliken priser, för att se ert rabatterade pris. 

Bankgiro 5104-2596 eller swish 0709314107 (Laila Estvall) Skriv dansarens namn och grupp på meddelande. 

Ni som inte tyckte att dansen var något för er, meddela via mail så snart som möjligt så något annat barn kan få börja dansa.

Ni som missade första tillfället får prova på nästa vecka och betala direkt efter det.

Dansbok

Alla som dansar 40 minuter har fått en dansbok att samla klistermärken i. De delas ut sist i varje danspass. Skulle ni tappa bort den finns de att skriva ut från hemsidan. Glömmer man boken hemma så skickar vi med klistermärket hem.

När ni anländer till dansstudion

Vänta utanför tills ledarna kommer och hämtar och släpper in er. När dansen är slut underlättar det om ni föräldrar väntar utanför, så hjälper vi de barn som behöver hjälp. Det blir så lätt trångt bland skorna.

Frånvaro

Ni behöver inte anmäla sjukdom, bara om det blir en längre tid.

Jag önskar er en härlig solig helg! Mvh Laila

Showdans drar igång igen! 

Äntligen börjar danshösten!

I helgen var det Showdans på stora scen på torget i Örnsköldsvik och vi minns teater- och dansshowen påHotell Gyllene Älgen. De duktiga dansarna påminde oss om hur trevligt vi i publiken har det när vi följer händelserna i föreställningarna som avrundar varje Showdans-termin. Här en resumé av årets bästa morsdagspresent.

Vi bänkar oss på Folkan Teater i Örnsköldsvik. Det är Mors dag 2023 och vi är spända av förväntan. Redan innan föreställningen börjar, möter publiken tre tanter som går omkring och söker efter en förlorad hörapparat. Den borttappade hörapparaten kommer att vara en rolig röd tråd genom hela föreställningen då rim som till exempel höftkula, skosula och brödsmula förvillar de gamla tanterna.

Det första av tjugo dansnummer inleds när Hotell Gyllene Älgen invaderas av ungar – vilket inte direkt gör hotelldirektören nöjd. Men publiken gillar det fartfyllda numret och redan i första dansen klappar vi händerna i takt då både scengolv och gångarna fylls av dansande barn och ungdomar. Fler färgglada gäster anländer i 50-tals-klädstil. – Det där är våra fröknar, upplyser en liten röst i publiken bredvid mig.

Skådespelarna driver handlingen framåt och utöver en stressad hotelldirektör möter vi bland andra en primadonna vars Fido försvunnit, eller kidnappats?! Värdefulla diamanter verkar vara stulna och gubbarna Karl Hygge och Inge Frisk dyker upp, jämte husan, mästertjuvar, mindre begåvade småtjuvar med stora ambitioner (Alli Bi. och Inga B.Wiiz), och de smått förvirrade tanterna med dålig hörsel. Och såklart en självupptagen, kaxig influencer.
- Men vilka är egentligen tjuvarna? Mysteriet behöver lösas, och olika grupperingar av detektiver skapas som utmanar varandra och försöker lösa fallet först. Alla vill bli hjältarna som hittar Fido och diamanterna.

Humor är ett alltid välkommet och välfungerande inslag och förvillande aktörer gör att vi i publiken roas, men vi kan inte förstå hur lösa fallet. Befriande skrattar publiken högt när de tjuvaktiga tanterna stulit skärpet av den stöddiga amerikanska cowboy-gästen och byxorna faller ner. Dansande cowboys, tanter, gubbar, influencers, detektiver och personal på hotellet, städare, kockar och servitriser, soldyrkare, strandförsäljare och alla andra framför sina dansnummer i välanpassad klädsel, alla kostymer är väl genomtänkta av ensemblen, föräldrar och barn. I vanlig ordning bedåras vi av de yngsta dansarna, prickiga och söta chihuahua-hundar. Lagom med skräck får vi också med spöken på hotellets vind, dansande i skrämmande rök, ljud- och ljuseffekter. De äldre dansarnas nummer är alltid imponerande och mest troligt gör den här mixen på scen att yngre inspireras av de äldre showdansarna. Mimiken på barnen är slående, både på dansare och skådespelare, och visst kan vi tro att de äldre och ledarna lär de yngre hur showdans framförs med rätt ansiktsuttryck, för attityd, miner och kroppsspråk saknas aldrig. Oavsett om det är stora somriga leenden eller skrämmande ögon på spöken.

Akrobatiska nummer tar hela scenen i besittning i ett diamant-inspirerat potpurri som ger spontan-applåder från publiken. Varje dansnummers låtar, ibland instrumentalt, ibland med svensk text, ibland utländsk sång, är minutiöst utvalda och undertecknad funderar på hur regissörer och scripta-författare gör för att få det hela så sammanflätat och i ett utstuderat och skickligt flyt. För att inte säga hur de hjulande och voltande akro-dansarna perfekt tajmar in ytan på den ibland till synes lilla golvytan! Riktigt proffsigt av unga akro-dansare och ingenting är lämnat åt slumpen.

Om vi ska lämna någon kritik, så är den i år att avslutet kommer lite väl snabbt. Såklart reds plotten ut av de smartaste och överraskningsmomentet är slående, så det är mycket möjligt att ett abrupt avslut är medvetet. Men en annan hade gärna sugit lite längre på karamellen innan alla dansare är uppe på scen igen för avslutningsnumret.

Vi har sett ytterligare ett utomordentligt arrangemang där det slutliga verket på scenen visar vilket fantastiskt jobb alla gruppledare gör. Att deras ansvar för grupperna går från utmaningen att styra en ”skock ungar” – vilket vi vet inte är lätt – till att skapa dansnummer med dansare i perfekt koordination. Programmet visar i år på alla medverkande, vilket är bra och lätt att följa. Showen är rytmisk, medryckande och glädjande rakt igenom och de hänförda applåderna vill aldrig ta slut. Tack alla medverkande och medskapande till årets bästa morsdagspresent!

Vi i publiken ser fram emot nästa föreställning – den som börjar skapas stegvis i grupperna redan nu, med start i veckan!

/Imponerad mamma i publiken 

Höstterminen 2023

Nu drar vi snart igång höstterminen 2023. Acro och teater börjar 3/9 och dansen v,36

Vi ledare förbereder oss inför höstterminen genom att skriva manus, göra danser, uppvärmning och lektionsplanering. Det ni kan göra för att förbereda er är att:

 • Boka in helgen 1-3 december för då är det föreställningar
 • Inskaffa en bra vattenflaska, helst inte glas, gärna med sportkork och skriva namn på den
 • Se över så barnen har träningskläder som dom kan röra sig i (kom ombytt o klar till dansen)
 • På fötterna rekommenderar vi dansskor eller barfota (ej gympaskor som ej är anpassade för inomhusbruk)
 • Träna på att sätta upp håret så det är borta från ansiktet
 • Vänj er vid att kolla på hemsidan och skräpkorgen så ni inte missar viktig information.
 • Förbered barnen att på dansen dansar vi med kompisarna och ledarna, föräldrarna väntar utanför.

Åren med covid-anpassningar har medfört flera positiva saker. Bland annat märker vi att koncentrationen i danssalen blivit bättre då barnen inte måste hålla koll om deras föräldrar fortfarande är kvar och det i sin tur har lett till att vi ledare kunnat bygga en starkare relation med barnen. Så vi skulle vilja fortsätta att lämna er föräldrar/närstående utanför. Finns det någon som känner sig osäker så får ni komma med upp. Eller så kan ni välja gruppen Onsdag 16,30 där föräldrar får vara med. 

Vänta utanför ytterdörren tills ledarna kommer ner och hämtar dansarna. När dansen är slut följer ledarna med ner och hjälper till och ser till att ni möter upp utanför ytterdörren.

Välkomna på Öppet hus Tisdagen 29/8 kl 16,30-18,00. Ta en liten snabbtitt omkring i lokalen, testa att springa nåt varv i danssalen och prata med ledarna. Ni har även möjligheten köpa dansskor.

Avgiften. Avgiften skall vara betald innan andra danstillfället. Ni får ingen får separat faktura, så spara detta mail. Priserna finns på hemsidan på schemat och under fliken priser. Där ser ni även rabatten ni får om ni dansar flera gånger i veckan.

Första gången är prova på, men anmälan är bindande så om platsen ej sägs upp via mail innan andra tillfället skall hela terminsavgiften betalas in. Bankgiro 5104-2596 eller Swish 0709314107 (Laila Estvall) Det är viktigt att ni skriver: Dansarens namn och grupp (dag och tid) 60 kr tillkommer som påminnelseavgift.

Publicering av fotografier och rörlig media. Showdans kan komma att publicera fotografier och annan rörlig media från våra verksamhet på sociala nätverk. När du anmäler dig till en kurs på Showdans så samtycker du till sådan publicering. Om elev inte får förekomma på sådan publicering är det målsmans ansvar att vid anmälan meddela Showdans. Vid träningstillfällen kan vi anpassa kameran så vissa inte syns, men föreställningarna kommer att filmas och visas. Läs gärna "viktig information" på hemsidan.

Mail och hemsida. På hemsidan kan ni hitta massor med information. Startdatum, tider, priser, bilder och massa mer. Ha för vana att gå in och titta lite då och då. Vi uppdaterar fliken nyheter ofta. Vi mailar med så många samtidigt så snälla skriv ert barns namn och grupp varje gång ni mailar till oss. Det är svårt att hålla koll på vilka som hör ihop :-)  Ibland hamnar våra mail i skräpkorgen och ni missar massor med viktig information. Så markera showdans@live.se som säker adress och håll koll på skräpkorgen.

Intnernational day 2/9 kl 13.05 Lördagen den 2/9 firas International day på torget och några av våra grupper ska uppträda. Vill ni vara med och dansa Bumbibjörnarna? Kom då till torget kl 13,00 och dansa med oss på scenen. Ni som dansade ”What time is it” med oss förra terminen får visa upp den också.

Höstlov 29/10-4/11

Har ni några andra tankar och funderingar så är det bara ni hör av er.

Mvh Laila

Sommarläger

Vill du dansa i sommar? Häng med på något av våra dansläger som är fyllda med dansglädje och härlig stämning!

Under dessa dagar kommer vi dansa olika dansstilar, träna dansteknik, leka, pyssla, dans-fotografering, träna styrka och stretch och hitta på en massa annat skoj. Vi avslutar varje läger med en liten uppvisning för föräldrarna.

ger 1 dansläger för de födda 2013-2015
Tisdag 13/6 - torsdag 15/6
Dagläger kl 10-15
Pris 850 kr

Läger 3 danssläger med 1 övernattning - för de födda 2004-2008
Måndag 19/6 kl 10-15
Tisdag 20/6 kl 14 övernattning till
Onsdag 21/6 avslutning kl 12
Frukost ingår
Pris 975 kr

NYTT! acroläger för de födda 2017 och äldre, nybörjare till de som gått sön 12,25 och 13,30
Lördag 5/8 - Söndag 6/8
Dagläger kl 10-15
Pris 550 kr

Läger 4 dansläger med 1 övernattning för de födda 2009-2012
Tisdag 8/8 kl 10-15
Onsdag 9/8 kl 14 övernattning till
Torsdag 10/8 avslutning kl 12
Frukost ingår
Pris 975 kr

Läger 5 dansläger för de födda 2016-2018
Fredag 11/8 - Lördag 12/8
Dagläger kl 10-15
Pris 550 kr


Läger 6 acroläger för de som gått Söndag 14,35, 15,00 och 16,00
Söndag 13/8 - Tisdag 15/8
Dagläger kl 10-15
Pris 850 kr


Vi håller till i dansstudion på Bromsvägen 1.
Medtag egen lunch, bestick, mellis och vattenflaska.
Alla deltagare får en egen t-shirt.

Du anmäler dig via mail till showdans@live.se med informationen:
 • Dansarens för och efternamn
 • Vilket läger ni vill anmäla till
 • Vilken grupp ni dansat i tidigare
 • Ev allergi
 • Storlek på t-shirt (storlekar: 90-100, 110-120, 130-140, 150-160, XS, S, M, L)
Begränsat antal platser. Vid för få anmälningar kan vi behöva slå ihop läger.
Packlista och detaljer kommer lite senare.

Tomma stolar och fotografering

Bakgrunds story till varför jag krånglar till det och testar nåt nytt den här terminen.

Tidigare terminer har vi sett att flera dansare väljer att bara komma till den föreställning som de dansar 3 danser på och inte till den då de får sitta i salongen (eftersom de bara dansar 2 danser) och då finns det tomma stolar. Det är  mycket roligare att dansa för en fullsatt salong.

När vi vet hur många platser vi behöver boka för dansare så vet vi hur många som finns att sälja till publiken. Eftersom vi i princip alltid säljer slut på biljetterna så får fler anhöriga chansen att se sina stjärnor dansa.

Vi kommer troligtvis börja sälja biljetter i slutet av nästa vecka.
När vi släpper biljetterna så är det BARA föräldrar och syskon som får köpa. Tyvärr kan vi inte göra någon koll så vi får bara hoppas att ni är ärliga. Köp inte fler än till familjen. Förra terminen fanns det biljetter kvar till alla föreställningarna när "förköpstiden" gick ut,  men så fort vi släppte upp för allmänheten (ex mor och farföräldrar) så sålde biljetterna slut väldigt fort. Så vänta inte för länge.

Det jag vill nu (innan 26/4) är att ni bokar plats till dom dansare som vill titta på föreställningen. Vill man inte se någon föreställning så är det okej, man får fortfarande dansa på båda två.

Alla grupper dansar alltså 2 föreställningar. Både kl 10 och kl 14.

V.18 händer det mycket. Föräldrar kommer och dansar med oss, Showla kommer på besök OCH vi vill att alla dansare har sina kostymer på sig för att ta gruppkort till programmet. Hur varje grupp ska vara klädd står på hemsidan, gruppernas egna sidor.


Boka dansaren biljett och föräldravecka m.m.

Det är så himla kul att vi har så många dansare i år. Den här terminen är det så många som 324 dansare anmälda hos oss och många av dom dansar flera gånger i veckan.

Eftersom det är så många blir det mer logistik kring föreställningarna och genrepet. Så det kommer komma viktig information löpande och jag ska försöka ta en sak i taget för att inte överväldiga er.

Vi vill erbjuda alla dansare att sitta i salongen titta på en av föreställningarna (gratis) Dom dansar också på den föreställningen. Nytt för denna termin är att ni behöver boka en plats (via mail) om dansaren vill ha en plats i salongen för att se föreställningen. Ingen bokning, ingen plats. Ni kan boka nu till och med 26 april. Det är JÄTTE VIKTIGT att ni gör det i tid. Ni kan endast boka plats till en förbestämd föreställning:

1a föreställningen. Lördag 27 maj kl 10,00 : Tisdag 15,40, Torsdag 17,20, Torsdag 18,10, Söndag 13,30, Söndag 14,35

2a föreställningen. Lördag 27 maj kl 14,00: Måndag 16,30, Måndag 17,50, Måndag 18,10, Torsdag 16,30, Torsdag 17,50

3e föreställningen. Söndag 28 maj kl 10,00: Måndag 17,20, Onsdag 16,50, Onsdag 18,10, Onsdag 19,15, Onsdag 20,15, Söndag 15,00

4e föreställningen. Söndag 28 maj kl 14,00: Måndag 17,00, Onsdag 16,30, Onsdag 17,20, Onsdag 17,40, Söndag 12,25

Skulle ni mot förmodan missa att boka dansarens plats får de gärna se på genrepet på fredagen 26/5 kl 17,30, men då dansar endast de äldre dansarna. De dansare som inte har någon bokad plats väntar i foajén när de inte är på scenen. Det är även i foajén som föräldrar väntar om dom inte har någon biljett till att se föreställningen.

Är era barn små och ni behöver sitta med dom i knät kan ni passa på och köpa ”sitta-med-dansare-i-knät-biljetten” samtidigt. Den kostar 100 kr (precis som alla biljetter) Och då sitter ni på det dansande barnets reserverade plats (långt fram) Om man som förälder sitter med barnen där måste man sjunka ihop så man inte är i vägen för barnen bakom. Man får inte stå i gången. Om man sätter sig tillsammans med sitt barn någon annanstans är det omöjligt för oss att veta vart vi ska hämta barnen. Väljer ni att göra det ändå ansvarar ni för att få barnen upp på scen vid rätt tillfälle.

Alla grupper dansar två föreställningar. Alla grupper har en dans som dom dansar båda föreställningarna och en dans som dom dansar på en föreställning (tillsammans med några grupper.) Plus Bumbibjörnarna som alla dansar tillsammans båda föreställningarna. Ex: Lotta dansar 2 danser på första föreställningen och 3 danser på andra föreställningen. För att minska springet i salongen tittar hon på första föreställningen då hon bara dansar 2 danser och andra föreställningen är hon på utsatt plats (de yngre i foajén och äldre bakom scen, mer information om det senare) På hemsidan kan ni se vilken föreställning som ert barn dansar flest danser.

Vi tar bokar in dansarna nu först. Sen kommer ni föräldrar kunna köpa biljetter till er och dansarens syskon (det gör ni via hemsidan) och sen om det finns platser kvar släpper vi biljetterna till allmänheten. (ex mor och farföräldrar)

Ni som dansar flera gånger i veckan, ha lite tålamod, ni kommer få individuella mail så fort jag hinner. Ni kommer inte bli utan plats i salongen. 

v.18 är det föräldravecka och vill vi bjuda in EN förälder per dansare (ej syskon) att vara med och delta på dansen. Till detta specialtillfälle vill vi att ni kommer ombytta och redo att utmanas av er barn. Se detta som ett tillfälle att få en inblick i vad vi gör på dansen. Detta gäller alla grupper, förutom de äldsta, acro fördjupning och teatergrupperna.

Danspasset kommer avslutas 10 minuter tidigare än vanligt för att man ska kunna välja om man vill stannar man kvar och träffa Showla, eller om man vill hinna därifrån innan maskoten visar sig. Om det är någon förälder som inte kan vara med och vet att ens barn är rädd för maskotar så meddela oss. V.18 är det därför extra viktigt att ni inte kommer innan ledarna hämtar er vid ytterdörren.

När ni mailar med oss så är det viktigt att ni skriver dansarens namn och grupp. Vi har så många barn med samma namn så det är svårt att veta vem ni menar. Jag gillar statistik, Ester / Esther är det vanligaste namnet hos Showdans. Vi har 7 st. 2 har till och med samma efternamn.
 
Det är uppehåll från acro och teatern på Valborg. Men 1 maj dansar vi som vanligt trots att det är en röd dag.

Påsklov 6/4-15/4

Tiden går så fort när man har roligt och snart är det dags för påsklov. Vi har uppehåll från dansen från skärtorsdagen 6/4 till 15/4. Acro och teater tränar igen söndagen 16/4.

Efter påsklovet kommer det komma viktig information inför föreställningarna som alla kommer behöva svar på så håll utkik.

Ny tid

MELFEST-Lördagen den 4 mars kl 12.25 (samling 12,15 vid scenen)
Showdans ska uppträda på scenen på stora torget.
Ni som dansade förra terminen är välkomna att visa upp era danser från föreställningen Djurparken.
Och ni som inte dansade förra terminen är hjärtligt välkomna att vara med och dansa Bumbibjörnarna
 1. I get loose - Tis 15,40 & Ons 16,30
 2. Give that wolf a banana - Mån 16,30 & Ons 17,20
 3. Waka waka - alla acrogrupperna
 4. Something just like this - Mån 20,10
 5. Best summer ever - Mån 17,20 & Tor 17,20
 6. Here comes trouble - Mån 18,10 & Ons 18,10
 7. Hej Simba - Mån 17,00 & Ons 17,40 & Tor 16,30
 8. Larviga dansen - Showgrupp 2 & 3
 9. Bumbibjörnarna - Alla
Grupperna kommer visa dansen tillsammans. Klä er efter väder, ni behöver inte se ut som dom djuren ni var förut. Har ni glömt bort dansen så kan ni kika på hemsidan under fliken Gruppernas egna sidor, där hittar ni filmer från föreställningarna.

Hej alla dansare! ❤️ 
Allt eftersom våra grupper drar igång så kommer här ytterligare viktig information.
Vänta utanför tills din danslärare släpper in dig när det är din tur att få komma in. Var noga med att det är just din grupp som släpps in.
Tag av dig skorna nere i entrén.
Kom ombytt och klar med vattenflaskan fylld.
Gå gärna på toaletten innan vi börjar dansa.
Sätt upp ditt hår.
Inne i dansstudion så nuddar vi inte speglarna och vi klättrar varken på mattor eller balettstången.
Föräldrar möter upp utanför entrén.

Alla hjärtans dag

Idag firar vi alla hjärtans dag och eftersom vi inte dansar än så vi skulle bli jätte glada om vi under nästa vecka kan fylla dansstudion med fina tankar och teckningar från våra dansare. Ladda hem, skriv ut, fyll i och rita och tag sedan med bilden tillbaka till dansen så pyntar vi dansstudion. (nedanför bilden finns en pdf fil)

På torsdag börjar vi dansa! Vi längtar efter att dra igång vårterminen 2023!

Alla hjärtans dag.pdf

Förberedelser inför vårterminen

Vi ledare förbereder oss inför vårterminen genom att skriva manus, göra danser, uppvärmning ochlektionsplanering. Det ni kan göra för att förbereda er är att:
 • Boka in helgen 27-28 maj för då är det föreställningar
 • Inskaffa en bra vattenflaska, helst inte glas, gärna med sportkork och skriva namn på den
 • Se över så barnen har träningskläder som dom kan röra sig i (inte lång klänning och tighta jeans)
 • På fötterna rekommenderar vi dansskor eller barfota (ej gympaskor som ej är anpassade för inomhusbruk)
 • Skriv namn på allt. Vi gör vårt bästa för att alla ska få med sig sitt hem, men ibland glöms det kvar saker.
 • Träna på att sätta upp håret så det är borta från ansiktet
 • Vänj er vid att kolla https://showdans.se/nyheter och skräpkorgen så ni inte missar viktig information.
 • Förbered barnen att på dansen dansar vi med kompisarna och ledarna, föräldrarna väntar utanför.
Åren med covid-anpassningar har medfört flera positiva saker. Bland annat märker vi att koncentrationen i danssalen blivit bättre då barnen inte måste hålla koll om deras föräldrar fortfarande är kvar och det i sin tur har lett till att vi ledare kunnat bygga en starkare relation med barnen. Så vi skulle vilja fortsätta att lämna er föräldrar/närstående utanför. Finns det någon som känner sig osäker så får ni komma med upp. Ledarna kommer nertill ytterdörren och hämtar dansarna. När dansen är slut följerdommed ner och hjälper till ochser till att ni möter upp utanför ytterdörren.

Välkomna på Öppet hus Torsdagen 9/2 kl 17,00-18,30!

Se er omkring i lokalen, testa att springa nåt varv i danssalen och prata med ledarna. Ni har även möjligheten att prova och köpa dansskor samt prova några Showdanskläder. 


Avgiften

Avgiften skall vara betald innan andra danstillfället. Ni får ingen får separat faktura, så spara detta mail.  https://showdans.se/priser  Första gången är prova på, men anmälan är bindande så om platsen ej sägs upp via mail innan andra tillfället skall hela terminsavgiften betalas in.

Bankgiro 5104-2596 eller Swish 0709314107 (Laila Estvall) Det är viktigt att ni skriver: Dansarens namn och grupp (dag och tid) 60 kr tillkommer som påminnelseavgift.

Vill ni fortsätta dansa?

Ni som dansade höstterminen kan anmäla er till VT2023 redan NU! Ni har förtur till era platser t.o.m. den 26/1, sen öppnar vi upp för nya dansare. Det går alltid bra att anmäla sig efter det, men då kan jag inte garantera plats i önskad grupp.

Anmäl er genom att skicka ett mail med dansarens namn och vilken grupp hen gick i förra terminen samt önskad grupp för höstterminen. Önskar ni byta grupp hamnar ni högst upp på reservlistan och får meddelande om ni fått plats innan vi släpper in nya dansare. Har ni syskon som vill börja dansa så kan ni anmäla de i samma mail.

Föreställnings-mode

Sen går vi in i föreställnings-mode! Det betyder att det närmar sig föreställning!!! Wiiiii! Det betyder ävenatt vi börjar förbereda våra dansare för vad det innebär att vara med på en dansföreställning. Vipratar om hur vi kommer gå in på scenen, vart ledarna kommer vara och vad dom kommer göra. Vivisar foton som finns på väggen för att barnen ska förstå vad en scen är. Det ni skulle kunna hjälpaoss med där hemma är om ni kan visa barnen nån film från tidigare föreställningar. På vår youtubekanal kan ni se flera filmer från tidigare år.

Har ni bokatinhelgen 3-4 december än?
De flesta av våra grupper är med antingen 2 föreställningar lördagen eller 2 föreställningar söndagen. Ena föreställningen dansar dom 3 danser och sitter i foajén eller bakom scenen och ritar mellan danserna. Den andra föreställningen sitter dom i salongen och tittar på OCH dansar 2 danser. 
På hemsidan kan ni se vilken dag som gäller för vilken grupp. Mer detaljer kommer lite senare.

Vi kommer börja sälja biljetter strax efter lovet.

Inställd acrodans

All acrodans är inställd söndag 23/10 pga sjukdom.
Vi tar igen träningen den 30/10 då det egentligen skulle varit lov.

Får vi lov att presentera Showla Fluffsson!

Vår busiga, snälla, glada maskot är så tacksam för att ni hjälpt till att välja namn. 
v.43 när vi har maskerad på dansen vill vi bjuda in EN förälder per dansare (ej syskon) att  vara med och delta på dansen. Till detta specialtillfälle vill vi att ni kommer ombytta och redo att utmanas av er barn. Se detta som ett tillfälle att få en inblick i vad vi gör på dansen. Gäller alla grupper, stora som små, förutom teatergrupperna.

För de som tränar söndagar är det den 23 oktober.

Danspasset kommer avslutas 10 minuter tidigare än vanligt för att man ska kunna välja om man vill stannar man kvar och träffa Showla, eller om man vill hinna därifrån innan maskoten visar sig. Om det är någon förälder som inte kan vara med och vet att ens barn är rädd för maskotar så meddela oss.

V.43 är det därför extra viktigt att ni inte kommer innan ledarna hämtar er vid ytterdörren.

Äntligen är alla grupper i full gång!

Vi har redan nu fått några kvarglömda saker, så ta en titt i fönstret vid ytterdörren och se om ni känner igen något.

* Om ni missade första tillfället är nästa gång eran prova på gång.
* Om dansade den här veckan och tycker det är superkul! Glöm inte att betala in avgiften innan andra  danstillfället. Swish 0709314107 eller bg 5104-2596 https://showdans.se/priser
* Om ni testade dansen men känner att det inte riktigt var eran grej, så meddela så fort som möjligt så de som står på reservlistan kan få en chans att börja dansa.

Första gången får alla som dansar barndans med sig en dansbok hem för att samla klistermärken i. Varje vecka dom kommer till dansen kommer dom få ett nytt klistermärke. Så ta gärna med dansboken. Om den skulle glömmas hemma får dom klistermärket med sig hem. Om dom råkar tappa bort boken kan ni pyssla en egen eller skriva ut en ny hemma. Dom får ingen ny av oss. Filen går att ladda ner på hemsidan https://showdans.se/barndans
De barn som inte kunde komma den här veckan får en nästa vecka.

De som dansar sagodans får i slutet av varje danspass en målarbild som hör ihop med sagan vi jobbar med eller förbereder barnen för vad som kommer nästa vecka.

Vi önskar att barnen har kissat innan de kommer till dansen. Det finns toaletter, men vi vill spendera mest tid inne i danssalen och inte ute vid toaletterna.

Kom inte för tidigt. Ni kommer bli insläppta max 10 min innan eran dans startar. Smit inte in med gruppen som startar innan.

Det är extra viktigt för barnen som tränar acro att de har håret uppsatt när dom kommer till dansstudion.

Vi vill tacka er för att ni hjälper oss genom att peppa era barn att komma in i dansstudion själva. Vi har haft så många modiga, duktiga barn som utmanar sig själva genom att vara utan er föräldrar. Det ger oss ledare mer chans att knyta an till barnen.

Det har kommit ett brev till dansstudion och vi har läst upp det för alla grupper den här veckan. Ni kan läsa brevet på våra sociala medier eller nedanför. Kan ni hjälpa oss att hitta på ett bra namn till avsändaren?

Snart börjar dansen!

De som dansar 55 min och längre börjar träningarna v.36 och de andra börjar v.37. Är du osäker när din grupp börjar så kika här

Vi har 10 minuters hål mellan varje grupp. Målet är att gruppen innan ska hinna ut innan nästa går in. Ledarna kommer ner 
 till ytterdörren och hämtar dansarna. När dansen är slut följer dom med ner och ser till att ni möter upp utanför ytterdörren.


Åren med covid-anpassningar har medfört flera positiva saker. Bland annat märker vi att koncentrationen i danssalen blivit bättre då barnen inte måste hålla koll om deras föräldrar fortfarande är kvar och det i sin tur har lett till att vi ledare kunnat bygga en starkare relation med barnen. Så vi skulle vilja fortsätta att lämna er föräldrar/närstående utanför. Finns det någon som känner sig osäker så får ni komma med upp. Behöver ni finnas med i danssalen med ert barn så ser vi helst att ni är med och dansar.

 • Kom ombytta och klara. 
 • Lämna skorna nere vid trappan. 
 • Använd handspriten som finns vid trappan.
 • Stanna hemma om du är sjuk.
 • Ta för vana att titta i fönstret nere vid skorna, där finns kvarglömda saker.

Avgiften

Avgiften skall vara betald innan andra danstillfället. Ni får ingen får separat faktura, så spara detta mail.  https://showdans.se/priser

Första gången är prova på, men anmälan är bindande så om platsen ej sägs upp via mail innan andra tillfället skall hela terminsavgiften betalas in.

Bankgiro 5104-2596

Swish 0709314107 (Laila Estvall)

Det är viktigt att ni skriver: Barnets namn och grupp (dag och tid) 

60 kr tillkommer som påminnelseavgift.

Kläder

Dansarna ska ha uppsatt hår och rörliga kläder på sig. På fötterna rekommenderar vi dansskor eller barfota. (Ej vanliga gympaskor som inte är anpassade för inomhusbruk. De gör märken i golvet) Vi säljer både skor och danskläder, information kommer inom kort.

Vatten

Barnen ska ha med sig en vattenflaska, ej av glas. Använd gärna sportkork, lättare för barnen att få upp själva. 

Föreställningar

Vi kommer ha våra 4 föreställningar helgen 3-4 december, så boka in den helgen redan nu.

Det är uppehåll från dansen under höstlovet v.44

Publicering av fotografier och rörlig media

Showdans kan komma att publicera fotografier och annan rörlig media från våra verksamhet på sociala nätverk. När du anmäler dig till en kurs på Showdans så samtycker du till sådan publicering. Om elev inte får förekomma på sådan publicering är det målsmans ansvar att vid anmälan meddela Showdans. Vid träningstillfällen kan vi anpassa kameran så vissa inte syns, men föreställningarna kommer att filmas och visas.

Mail och hemsida

Vi mailar med så många samtidigt så snälla skriv ert barns namn och grupp varje gång ni mailar till oss. Det är svårt att hålla koll på vilka som hör ihop :-) Ibland hamnar våra mail i skräpkorgen och ni missar massor med viktig information. Så markera showdans@live.se som säker adress och håll koll på skräpkorgen och kolla med jämna mellanrum på hemsidan. Det finns massor med information här på hemsidan.

International day

Lördagen den 17/9 firas International day på torget och några av våra grupper ska uppträda. Vill ni vara med och dansa Bumbibjörnarna? Kom då till torget kl 11,30 och dansa med oss på scenen.

Har ni några andra tankar och funderingar så är det bara ni hör av er.

Mvh Laila

Höstterminen 2022

Vi har börjat ta emot anmälningar från de som dansade vårterminen.

Måndagen den 22/8 kl 8.00 öppnar vi upp anmälningen för nya dansare,
då är du hjärtligt välkommen med din anmälan.

Lördag 20/8 kommer vi finnas på Naturens dag. Kom gärna förbi och prata med oss.
Vi har uppvisning kl 10,30 samt 11,30 och i direkt anslutning till det har vi Prova-på-dans vid scenen. Det är ett bra tillfälle att testa på showdans med oss. Det är i första hand riktat till de yngre dansarna.

Genrep mm


Nu har samlingen på kvarglömda vattenflaskor blivit stor. Känner du igen någon av dom? (se bifogad bild)
De står i fönstret nere vid skorna, så gå in och kika om nån är eran.

V.21 (23-29/5)är sista vanliga danstillfället för många grupper. Då vill vi att ni har samma kläder på sig som
dom ska ha på föreställningarna (se hemsida för infohttps://showdans.se/gruppernas-egna-sidor/index)
Vi kommer träna danserna och ha lite extra skoj. Vi dansar även fast det är röd dag och lång helg.

Lördagen 28/5 kl 11-12har sagoprinsessorna ett te-party i Örnparken (nära torget). Passa på att prata och
ta en bild tillsammans med din favorit.

V.22 Genrepsvecka. Det innebär att vi tränar på Folkan teatern (ingen träning i dansstudion)
Alla grupper har en liten stund med "prova-på-scenen-tid" och den tiden är inte er vanliga träningstid.
Den högra kolumnen visar gruppnamnen och den vänstra vilken tid ni ska vara på teatern.
Ex: Mitt barn dansar på torsdagar kl 16,30, då ska jag vara på teatern på Tisdag 31/5 kl 16,00-16,20
Se schemat lite längre ner.

Vi går igenom vart barnen ska vara och de får känna på scenen. Genrepet är viktigtför att dansarna ska få
testa att stå på scenen innan det är på riktigt.Genrepet är väldigt kort så det är viktigt att ni kommer i tid.
Använd sceningången via Nytorgsgatan (se bifogad bild) och kom in i salongen. Föräldrar får gärna vara med
och ta del av informationen.

Vissa grupper har länge tid eftersom dom ska träna ihop med skådespelarna eller någon som sjunger.

Söker fortfarande några som vill vara med.
Då vi bara fått in anmälan från en pappa så undrar vi om det finns några mammor som kan
vara med och spela stora och tuffa? Det rör sig om en kort del av teatern.
1 som är med på lördagens föreställningar och 2 som är med på söndagens.
Man kommer inte behöva prata, utan bara spela stor och stark.
Träning måndag kväll 30/5 och fredag kväll 3/6 (återkommer med tid)
Vi tror att det här kommer bli ett roligt inslag i föreställningen som barnen och publiken kommer uppskatta.
Som tack får ni 2 biljetter till valfri föreställning.

1 månad kvar till föreställningarna

Nu är det bara en månad kvar till föreställningarna!!!
Och just nu går vi på högvarv på kontoret och vi har mycket logistik som ska falla på plats.
Helt enkelt det som inte syns för en publik, men gör så att allt bara funkar.
Information kommer komma löpande och ni kan även hitta massor på hemsidan.
Det viktigaste med det här mailet är att ni ska titta på hemsidan vilken dag ert barn kommer dansa.
De flesta grupperna kommer bara vara med antingen lördag eller söndag och för attta reda på vilken
dag som gäller för just din grupp så går du in på hemsidan och klickar på din grupp.
https://showdans.se/gruppernas-egna-sidor/index
Där kan du se klart ochtydligt vilken dag du ska vara med och vilka danser du ska dansa.
Alla grupper dansar en dans som dom gör på både första och andra föreställningen och så
har dom en till dans som dom bara gör på en föreställning.
Om ca en vecka börjar vi sälja biljetter och då är det viktigt att ni köper biljetter till rätt dag. Alltså
den dagendå ditt barn är med på föreställningen. Förslagsvis till den föreställning då hen dansar fler
danser.Föräldrar och syskon (även bonus föräldrar och syskon) kommer ha förtur till biljetterna i ca
envecka. Sen släpper vi de biljettersom finns kvar till allmänheten (ex mor- och farföräldrar)
Ni får mail när vi släpper biljetterna.

Träna hemma inför uppvisning

Vecka 15 och 16

Hej!
Nästa vecka har vi maskerad-vecka på dansen (börjar på söndag 10/4)
Alla som vill, får klä ut sig till vad dom vill, men tänk på att det måste gå att dansa i kläderna. De som går på acro får inte ha smink.


Vi har dans som vanligt på skärtorsdagen men sen tar alla grupper påsklov. Så ingen dans v.16. Ni som tränar på söndagar har träning igen den 24/4.

Lördagen den 23/4 har 7an ett event på stan och vi ska få vara med och visa upp några danser! Är ni hemma vore det jätte roligt om ni kan komma och dansa! Vi uppträder kl 12 och kl 14 i Oskarsgallerian. Alla som vill får komma och vara med. Var med en eller båda uppvisningarna, ju fler desto roligare.

Samling 10 min innan, längst ner i gallerian. Valfri klädsel, men gärna färgglatt.
Vi kommer visa upp dessa danserna:
Hooray! We did it dansas av= Måndag 16,30, Måndag 18,10, Tisdag 15,40, Onsdag 16,30 och Torsdag 16,30
Best years of our lives dansas av = Måndag 17,20, Onsdag 17,20, Onsdag 18,10, Onsdag 19,15, Torsdag 17,20 och Torsdag 18,10
Bumbibjörnarna dansas av alla som vill

Se filmerna för att träna hemma.

I veckan har vi börjat filma in danserna. De kommer upp på hemsidan allt eftersom. https://showdans.se/gruppernas-egna-sidor/index

Vi har fått ihop en hel hög med kvarglömda vattenflaskor mm. Ta gärna en titt i fönstret nere vid skorna och se om ni känner igen något. (smit in när alla barnen är klara vid skorna)

Ta det försiktigt ute i snöovädret idag.
Med vänlig hälsning, Laila


Öppet hus

Det var så roligt att få träffa så många nya dansare och deras föräldrar på Öppet hus i söndags!

Information inför terminen

 Vi kommer ha ett tillfälle närmare starten då de nya dansarna kan komma förbi och titta på lokalerna och träffa ledarna tillsammans med sina föräldrar.  Hur eller när det blir är inte bestämt än.


När ni sen kommer till dansklasserna v.11 följer ni barnen till ytterdörren där vi ledare tar över. När dansen är slut följer vi barnen ner och ser till att ni föräldrar hämtar dom vid ytterdörren.

Kläder
Klädseln är valfri, så att köpa Showdanskläder är helt frivilligt. Vi säger bara att barnen behöver har
rörliga kläder, uppsatt hår och dansskor eller barfota. Strumpor går bra om det är ordentliga halksockor, vanliga halkar dom för lätt i och vi vill inte riskera att barnen ramlar och slår sig.

För er som dansar sagobalett är det viktigt att ha mjuka skor så gympaskor är inte att rekommendera.
Barnen ska kunna sträcka på tårna utan att störas av en sko.

Acrodans tränar vi alltid barfota.

Första gången är prova på, terminsavgiften ska vara betald innan andra danstillfället.

Publicering av fotografier och rörlig media

Showdans kan komma att publicera fotografier och annan rörlig media från våra verksamhet på sociala nätverk. När du anmäler dig till en kurs på Showdans så samtycker du till sådan publicering. Om elev inte får förekomma på sådan publicering är det målsmans ansvar att vid anmälan meddela Showdans. Vid träningstillfällen kan vi anpassa kameran så vissa inte syns, men föreställningarna kommer att filmas och visas.

Namn

Vi mailar med så många samtidigt så snälla skriv ert barns namn och grupp varje gång ni mailar till oss. Det är svårt att hålla koll på vilka som hör ihop :-)

Corona

Pga. Corona tillåter vi inga föräldrar in till dansstudion.

Kom ombytta och klara.

Tvätta händerna på toaletten innan ni kommer in i danssalen.

Använd handsprit.

Stanna hemma vid minsta lilla symptom.

Vi kommer mest behålla dessa anpassningar åtminstone i början av terminen.

Föreställningar
Föreställningarna för vårterminen 2022 är planerade till 4-5 juni.

Vårterminen 2022

Ni som dansade höstterminen har förtur till era platser så ni kan börja anmäla er nu.
Fredagen 28/1 kl 8.00 börjar vi ta emot anmälningar från nya dansare. Har ni inte anmält er tills dess kan vi inte garantera er plats.
Vi har en ny grupp som heter Sagobalett, ni kan läsa mer om det här

Grupperna kan komma att ändras beroende på intresse.

Vi kommer fortsätta med samma corona anpassningar = mindre grupper, inga vuxna får komma in mm.

Föreställningarna på Folkan är planerade till 4-5 juni, så boka in den helgen redan nu.

Finn fem fel

Tack för 4 fantastiska föreställningar!

Helgen den 20-21/11 showade vi för slutsålda hus på Folkan teatern!

MASKERAD-DANS

Nästa vecka (25-31/10) ska vi ha maskerad på dansen. (vanliga dansträningen) Man får klä ut sig till vad som helst, bara det går att röra sig normalt. Men undvik att måla hela ansiktet, händer och fötter. Vi hade ett läskigt monster förra året som hade färgade händer och de gjorde märken på dansmattan som vi ännu inte fått bort.

Pyssel på höstlovet

Onsdagen den 3/11 får de som vill, komma och rita flaggor med oss i dansstudion. Det är "drop in" så ni kan komma när det passar er under de timmarna. Flaggorna ska sen användas i föreställningen. Ni som inte kan vara med får gärna hämta material (grillpinne och papper) Jag lägger fram det nere vid entrén så kan ni hämta på kvällarna när dansstudion är öppen. Gäller grupper som dansar låten Thneedville.

Kl 10,00-12,00 är det pyssel för de som dansar:
Mån 17,20
Mån 18,10
Ons 18,10
Ons 19,15
Tor 17,20
Tor 18,10

Kl 12,30-14,00 är det pyssel för de som dansar:
Mån 19,15
Mån 20,10
Show 2
Tor 19,15

Frågor om föreställningen

 •  Får vi se nån föreställning? Ja. Alla dansare får se en föreställning, man dansar fortfarande, men istället för att vänta bakom scenen så sitter man i salongen och tittar mellan sina danser.
 •  Vad gör vi mellan föreställningarna? Mellan föreställningarna ansvarar föräldrarna för barnen, ni väljer om ni vill på på stan och äta lunch eller om ni tar med matsäck och sitter kvar på teatern. Det är viktigt att alla får i sig mat och en stund att återhämta sig.
 •  Måste föräldrar köpa biljetter? Ja, alla som vill se föreställningen måste köpa biljett. Förutom dansarna. 
 •  Får föräldrar vara med bakom scenen? De mindre barnen kommer vara i foajén mellan sina danser och där finns plats för föräldrar att vara med. Bakom scenen tar vi gärna emot 2-3 frivilliga föräldrar per föreställning som kan hjälpa barnen.
 • Biljetterna kommer säljas någon vecka innan föreställningen.
Lite närmare föreställningarna kommer det komma mer detaljer om vart ni släpper av barnen och hur allt funkar. Vi går även igenom
viktig information på genrepen v.46.

Här på hemsidan lägger jag upp filmer på dansarna https://showdans.se/gruppernas-egna-sidor/index
Det gör jag i första hand för att dansarna ska kunna träna hemma. Så jag skulle uppskatta om ni vill hjälpa till och visa det för barnen.
Ni får även gärna visa nån gammal föreställning  så de som aldrig varit med på nån föreställning får se vad det är. Det är inte så lätt
för barnen att förstå vad det är för föreställning vi pratar om hela tiden på dansen. https://showdans.se/galleri

Föreställning HT 2021

Föreställningarna är det bästa på terminen, där dansarna kommer varandra närmare och blir bättre kompisar och även fast det är otroligt intensiva dagar, så ger det så mycket tillbaka.

Vi planerar att ha 4 föreställningar på Folkan teatern 20-21 november. Två på lördagen och två på söndagen. Första föreställningen är kl 10.00 och den andra föreställningen är kl 13.30. Däremellan hinner dansarna äta lunch och ta det lugnt ett tag och vi hoppas verkligen att alla dansare kan vara med på båda föreställningarna på sin dag, så att alla föreställningar blir lika roliga att titta på och publiken får se alla dansare. Biljetterna börjar säljas några veckor innan föreställningen.

V.44. Vanlig träning och eventuellt pyssel tillsammans på dagtid.
V.45 Klädrepetition på vanlig träning i dansstudion.
V.46 utgår all vanlig träning i dansstudion. Vi har genrep på teatern. Andra dagar och tider gäller. Mer information om det senare.
V.46 Föreställningar lördag och söndag.
v.47 är sista gången på dansen med lite extra avslutnings skoj.

I år har vi valt att fokusera på våra yngre dansare så dom får visa upp sig extra mycket.
 1. De har en dans som dom dansar på båda föreställningarna på en av dagarna.
 2. Sen har dom en "extra dans" som dom dansar på EN föreställning (samma dag som den andra dansen)
 3. I slutet av föreställningen dansar alla barnen Bumbibjörnarna tillsammans på scenen och i gångarna.
Vi har vi delat upp så det är två grupper som gör samma dans på varsin dag och 4 grupper som gör samma extra dans men på varsin föreställning. Danserna kan skilja sig åt lite grann.

Jag har verkligen försökt få de som dansar i flera grupper att hamna på samma dag och även att syskon ska hamna på samma dag, men som ni förstår, så är det omöjligt att få det 100 % bra.

På hemsidan www.showdans.se har jag lagt till en sida som heter "Gruppernas egna sidor". Där kan ni gå in och läsa vad som gäller för eran grupp. Både vilka föreställningaroch vilka kläder som gäller. Det är även på den sidan som vi lägger upp filmer från träningarna så dansarna kan öva sina danser hemma.

Kläderna till föreställningen behöver inte vara något extremt (om ni inte själva vill). Låt barnen vara med och vara kreativa, pyssla hemma med det ni har eller låna från någon. Ni ska inte behöva gå ut och köpa något nytt för att kunna vara med. Kläderna till föreställningen är inget vi tränar i förrän v.45, men vi vill att ni redannu börjar kolla så ni hinner fixa det dansarna vill ha.

Här nedanför ser ni schemat, men det är lättare att gå in på hemsidan och läsa på eran sida vad som gäller för just eran grupp.


Danserna i ordning engligt manus

Lördag första

Lördag andra

Söndag första

Söndag andra

1

Thneedville

MÅN 17,20

MÅN 18,10

TOR 17,20

ONS 18,10

1

Thneedville gången

TOR 18,10

TOR 18,10

ONS 19,15

ONS 19,15

2

Monster

SÖN 15,50

SÖN 15,50

TOR 17,20

TOR 17,20

3

Spooky scary skeletton

MÅN 17,20

MÅN 17,20

ONS 17,20

ONS 17,20

4

The invisible man

SÖN 14,55

SÖN 15,50

SÖN 13,00

SÖN 13,50

5

Jag vill ha allt

TIS 15,40

TIS 15,40

ONS 16,30

ONS 16,30

6

That beautiful sound

SÖN 16,00

SÖN 16,00

SÖN 16,00

SÖN 16,00

7

Upside down

SÖN 14,55

SÖN 14,55

SÖN 13,50

SÖN 13,50

8

It’s oh so quiet

SHOW 1

SHOW 1 

SHOW 1

SHOW 1

9

Här luktar jätteskumt

MÅN 16,30

MÅN 16,30

SÖN 13,00

SÖN 13,00

10

Toxic

TOR 19,15

TOR 19,15

TOR 19,15

TOR 19,15

11

Ignite

MÅN 19,15

MÅN 19,15

MÅN 19,15

MÅN 19,15

12

Open up your eyes

MÅN 18,10

MÅN 18,10

ONS 18,10

ONS 18,10

13

Straight to hell

SHOW 3

SHOW 3

SHOW 3

SHOW 3

14

Do like zombies do

TOR 18,10

TOR 18,10

ONS 19,15

ONS 19,15

15

Revoulting children

SHOW 2

SHOW 2

SHOW 2

SHOW 2

16

Hopp

MÅN 20,10

MÅN 20,10

MÅN 20,10

MÅN 20,10

17

Sommarlov

MÅN 16,30

TIS 15,40

ONS 16,30

ONS 17,20

18

It’s a good time

TOR 20,20

TOR 20,20

TOR 20,20

TOR 20,20

19

Bumbi

ALLA

ALLA

ALLA

ALLA

Hör av er om det är något ni undrar över.
Mvh Laila

Snart två år sen vi dansade på Folkan teatern. Nu längtar vi massor!

Nyheter

29/9 2021

Vi har flyttat ner lådan för kvarglömda kläder / saker till hallen där nere så ni
föräldrar kan titta in nån gång (när det inte är fullt med barn) och se om ni känner
igen något.

Föreställningar planeras till den 20-21 november på Folkan teatern och vi hoppas
verkligen att det kommer gå att genomföra. Mer information om det och vilka kläder de ska ha på föreställningarna kommer om någon dag.

Sen vill vi starkt avråda från att barnen har vattenflaskor av glas. Jag vet att de är mest miljövänliga, men nu i veckan for en i golvet och gick sönder och det är super läskigt om något barn skulle få glas i foten.

Dansbok

I veckan fick alla barn som dansar barndans varsin dansbok med ett klistermärke. Varje vecka dom kommer till dansen kommer dom få ett nytt klistermärke. Så ta gärna med boken till dansen. Om den skulle glömmas hemma får dom klistermärket med sig hem. Om dom råkar tappa bort boken kan ni pyssla en egen eller skriva ut en ny hemma. Dom får ingen ny av oss.
De barn som inte kunde komma den här veckan får en nästa vecka.

Minsta lilla symptom

Jag får många frågor kring vad som gäller vid förkylning.

Stanna hemma vid minsta lilla symptom. Om 7 dygn har gått sedan insjuknandet och de två sista dygnen varit utan feber och med gott allmäntillstånd kan ni komma till dansen även med milda symptom. Dock kan en lindrig hosta bli sämre vid fysisk aktivitet, så fundera ordentligt om barnet orkar med träning (vi springer, hoppar och tränar hårt så alla ska bli svettiga).

Skicka gärna ett mail om barnen har varit sjuka och kommer med milda symptom. Det är alltid bra för oss att veta.

Vi kommer att fortsätta hålla på samma "regler" även efter den 29/9.
 • Små grupper
 • Inga vuxna får komma in i dansstudion
 • Tvätta eller sprita händerna när ni kommer till dansstudion
 • Stanna hemma vid minsta symptom
 • Kom ombytta och klara
Om ni missat första gången så räknas ERAN första gång som prova på. Väljer ni att fortsätta dansa så ska terminsavgiften vara betald innan andra danstillfället. Väljer ni att inte fortsätta dansa meddela oss så fort som möjligt så något annat barn får chansen att ta platsen. Vi har många i kö, framförallt till de yngsta grupperna.

Mvh Laila

Välkomst mail - viktig information inför start

Ibland hamnar våra mail i skräpkorgen och ni missar massor med viktig information. Så markera gärna showdans@live.se som säker adress och håll koll på skräpkorgen och kolla med jämna mellanrum här på hemsidan.

Nu, vecka 36 börjar alla grupper som dansar 55 min (Mån 18.10, Mån 19.15, Mån 20.10, Showgrupp1, Showgrupp2, Showgrupp3, Ons 18.10, Ons 19.15, Tor 18.10, Tors 19.15, Tor 20.20, Acro 13.50, Acro 14.55, Acro 15.50, Acro 16.00, Teater 1 och Teater 2) De andra grupperna börjar vecka 37.

Vi dansar på Bromsvägen 1. (ovanför Sjögatan) Det är ett stort tegelhus och våran entré är mitt på huset och sen en trappa upp till höger.

Pga Covid måste alla vänta utanför tills en ledare kommer och släpper in. (inga föräldrar får följa med in) 

Vi spritar eller tvättar händerna noga innan vi går in i danssalen.

Var noga med att informera era barn om detta. Det är viktigt att vänta utomhus tills dom blir insläppta. Skulle det vara dåligt väder kanske dom kan vänta i bilen tills vi släpper in. Skulle ni vara sena är det bara att komma så fort ni kan.


Vänligen ta av skorna nere under trappan.

Barnen och ungdomarna ska komma ombytta och klara och endast ha med sig dansskor och vattenflaska.

Avgiften

Avgiften för 11 ggr är 1275 kr och för 10 ggr är 900 kr och skall vara betald innan andra danstillfället. Ni får ingen separat faktura. Ni som dansar flera gånger i vecka se här för mer information:  https://showdans.se/priser

Första gången är prova på, men anmälan är bindande så om platsen ej sägs upp via mail innan andra tillfället skall hela terminsavgiften betalas in. 

Bankgiro 5104-2596 eller Swish 0709314107

Det är viktigt att ni skriver: Barnets namn och grupp (dag och tid)

60 kr tillkommer som påminnelseavgift.

Kläder

Alla ska ha uppsatt hår.

Barnen ska ha rörliga kläder på sig. På fötterna rekommenderar vi dansskor eller barfota. (Ej vanliga gympaskor som inte är anpassade för inomhusbruk och gör märken i golvet) Vi säljer både skor och danskläder: https://showdans.se/kläder

Vatten

Barnen ska ha med sig en vattenflaska. Använd gärna sportkork, lättare för barnen att få upp själva.

Publicering av fotografier och rörlig media

Showdans kan komma att publicera fotografier och annan rörlig media från våra verksamhet på sociala nätverk.

När du anmäler dig till en kurs på Showdans så samtycker du till sådan publicering. Om elev inte får förekomma på sådan publicering är det målsmans ansvar att vid anmälan meddela Showdans.

Vid träningstillfällen kan vi anpassa kameran så vissa inte syns, men föreställningarna kommer att filmas och visas.

Namn 

Vi mailar med så många samtidigt så snälla skriv ert barns namn och grupp varje gång ni mailar till oss. Det är svårt att hålla koll på vilka som hör ihop :-)

Corona

Pga. Corona tillåter vi inga föräldrar in till dansstudion.
Kom ombytta och klara.
Tvätta händerna.
Använd handsprit.
Stanna hemma vid minsta lilla symptom.

Ny grupp

Kan vi få ihop tillräckligt många barn för att starta en ny grupp?Torsdagar kl 16.30-17.10
För de födda 2016-2018
Är du intresserad så maila showdans@live.se 

Höstterminen 2021

Äntligen har vi börjat ta emot anmälningar från de som var anmälda till vt21. Det känns så skönt att vara på gång igen!
Onsdagen den 18 augusti kl 8.00 tar vi emot anmälningar från nya dansare. Välkomna med ditt mail till showdans@live.se