Hej!

Jag heter Laila Estvall och Showdans - Örnsköldsviks dansstudio är mitt företag. Jag startade Showdans år 2004 med två små dansgrupper i en kontorssal som vi fick möblera om varje gång vi skulle dansa.

Idag har vi 25 grupper i en egen dansstudio på Bromsvägen och ca 200 barn som dansar, sjunger, spelar teater och tränar acrodans en eller flera gånger i veckan med oss.

Det bästa med att driva en dansstudio är att jag får träffa så många glada, härliga barn och ungdomar och få se dom växa upp, bygga upp självförtroendet och hitta glädjen i att dansa.

Jag är så oerhört tacksam och glad över att så många vill dansa med mig och de andra ledarna år efter år. Tack <3


Ledarna

Laila

Laila började dansa på gymnasiet då hon gick Estetiska programmet dans och teater. Laila har bl.a dansat på Lasse Kühlers dansskola, Emilio Ingrossos dance studio och har gått Kulturamas dansarlinje. Hon har turnerat med Magnus Uggla och jobbat som dansare på kryssningsfartyg. Laila är certifierad acrodance adjudicator, acrodance junior teacher och Alixa flexibility module 1 & 2 samt Once upon a ballet.

Anna

Anna är teater-ansvarig. Hon har sin bakgrund som drilltjej och har alltid varit en teaterapa. Anna har skådespelat i flera musikaler och teateruppsättningar.

Naima

Naima började dansa när hon var 7 år har gått dansestet på gymnasiet. Hon har varit ledare hos Showdans i många år och även under tiden hon var Au pair i USA samt studier i Umeå har hon fortsatt att vara delaktig i dansstudion.Naima går just nu ADTA´s acro utbildning.

Ebba

Ebba går första året ekonomi på gymnasiet och drömmer om att kunna bli advokat eller åklagare. Det bästa med att vara ledare är att se barnen skratta och få visa och lära dom allt hon kan. 
När hon själv dansar tycker hon det är roligt att få uttrycka sina känslor till musiken. Hon älskar verkligen att få komma till dansen som är en plats där hon kan känna sig trygg.

Elvira

Elvira läser andra året bygg på park med inriktning husbyggnad. Hon vill bli polis och jobba sig uppåt efter lärlingstiden. Elvira började dansa när hon var 5 år och tycker att det roligaste med att vara tränare är att se barnens framsteg.

Emilia

Emilia läser första året på vård och omsorg och vill jobba som ambulansvårdare i framtiden. Hon började dansa när hon var 2 år.Förutom dans gillar hon även motorsport.
Det roligaste med dansen är att träffa många olika människor och utvecklas.

Moa

Moa läser första året samhäll på gymnasiet och hon vill sen plugga vidare till att bli lärare. Moa har dansat sen hon var 4 år och började hos Showdans när hon var 6 år. Förutom dansen så gillar Moa att sy och måla.
Det roligaste med att dansa är att kunna släppa loss under ett tag och bara dansa. Att få vara ledare ger henne möjligheten att vara kreativ med dansstegen och se barnens framsteg.

Stina

Stina läser första året bild estet på gymnasiet. Hennes drömyrke är att animera serier och filmer. Hon började dansa när hon var 3 år. Förutom dans så är Stina även med i Showdans teatergrupp. Det roligaste med att dansa är att få stå på scen.

Tilda

Tilda går andra året på samhällsprogrammet men hon har inte riktigt bestämt sig för vad hon vill göra senare. Hon började dansa när hon var riktigt ung, men kommer inte ihåg exakt när. Det roligaste med a tt vara tränare är att man får se alla utvecklas och det bästa med att själv dansa är att hon blir glad av det och kompisarna man lär känna genom dansen.

Elma

Elma är vår nyaste medarbetare och kommer dansa Sagobaletten på torsdagar tillsammans med Naima. När Elma började dansa vid 5 år ålder sa hon till sin mamma att när hon blir stor vill hon köra glassbil på dagarna och sen efter jobbet ville hon vara dansledare. 

Carolina

De flesta känner Carolina som Carro. Hon är utbildad sångpedagog och musiklärare. Carro håller i sången på Showdans.