Hej!

Jag heter Laila Estvall och Showdans - Örnsköldsviks dansstudio är mitt företag. Jag startade Showdans år 2004 med två små dansgrupper i en kontorssal som vi fick möblera om varje gång vi skulle dansa.

Idag har vi 35 grupper i en egen dansstudio på Bromsvägen och drygt 300 barn som dansar, sjunger, spelar teater och tränar acrodans en eller flera gånger i veckan med oss.

Det bästa med att driva en dansstudio är att jag får träffa så många glada, härliga barn och ungdomar och få se dom växa upp, bygga upp självförtroendet och hitta glädjen i att dansa.

Jag är så oerhört tacksam och glad över att så många vill dansa med mig och de andra ledarna år efter år. Tack <3


Ledarna

Laila

Laila började dansa på gymnasiet då hon gick Estetiska programmet dans och teater. Laila har bl.a dansat på Lasse Kühlers dansskola, Emilio Ingrossos dance studio och har gått Kulturamas dansarlinje. Hon har turnerat med Magnus Uggla och jobbat som dansare på kryssningsfartyg. Laila är certifierad Acrodance Adjudicator, Premiere Professional ADTA acrodanceinstructor,  Aerial arts och Alixa flexibility module 1 & 2.                                      

Rolig fakta
Favorit färg: Allt med glitter
Favorit djur: Enhörningar
Favorit mat: Grillat
Hobbys: dans, foto, pussel, resa och sy
En lustig sak om mig: Jag har varit i alla landskap i Sverige.

Anna

Anna är teater-ansvarig. Hon har sin bakgrund som drilltjej och har alltid varit en teaterapa. Anna har skådespelat i flera musikaler och teateruppsättningar. När hon inte jobbar som teaterledare på Showdans jobbar hon som biträdande rektor.

Rolig fakta
Favorit färg: Orange, grön och svart
Favorit djur: Grodor
Favorit mat: Lasagne
Hobbys: teater, svamp och vara med min hund i skogen
En lustig sak om mig: är att jag är hopplös att titta på film med. Så fort det blir lite läskigt eller våldsamt kan jag inte titta och måste springa därifrån.

Naima

Naima började dansa när hon var 7 år har gått dansestet på gymnasiet. Hon har varit ledare hos Showdans i många år och även under tiden hon var Au pair i USA samt studier i Umeå fortsatte hon att vara delaktig i dansstudion. Naima går just nu ADTA´s acro distansutbildning.

Rolig fakta
Favorit färg: Ljusblå
Favorit djur: Katt
Favorit mat: Våfflor
Hobbys: dansa, pyssla och baka
En lustig sak om mig: Jag kan vinka med tån som sitter bredvid stortån

Ebba

Ebba går tredje året ekonomi på gymnasiet och drömmer om att kunna bli advokat eller åklagare. Det bästa med att vara ledare är att se barnen skratta och få visa och lära dom allt hon kan.
När hon själv dansar tycker hon det är roligt att få uttrycka sina känslor till musiken. Hon älskar verkligen att få komma till dansen som är en plats där hon kan känna sig trygg.

Rolig fakta
Favorit färg: Lila
Favorit djur: Katt
Favorit mat: Tacos
Hobbys: dansa och kolla på hockey
En lustig sak om mig: Jag har autografer från 16 Modospelare

Elvira

Elvira jobbar på fritids på Ängetskolan och ser planerar att fortsätta sin lärlingsutbildning inom bygg till sommaren. Hon började dansa när hon var 5 år och tycker att det roligaste med att vara tränare är att se barnens framsteg.   

Rolig fakta
Favorit färg: Blå och rosa
Favorit djur: Hund
Favorit mat: Köttbullar och potatis med brunsås
Hobbys: dans
En lustig sak om mig: Jag älskar skräckfilm

Emilia

Emilia läser tredje året på vård och omsorg och vill jobba som ambulansvårdare i framtiden. Hon började dansa när hon var 2 år. Förutom dans gillar hon även motorsport.
Det roligaste med dansen är att träffa många olika människor och utvecklas.                        

Rolig fakta
Favorit färg: Rosa
Favorit djur: Hund, katt och häst
Favorit mat: Tacos
Hobbys: Rida och dansa
En lustig sak om mig: Min katt sover alltid på min kudde

Moa

Moa läser tredje året samhäll på gymnasiet och hon vill sen plugga vidare till att bli lärare. Moa har dansat sen hon var 4 år och började hos Showdans när hon var 6 år.
Det roligaste med att dansa är att kunna släppa loss under ett tag och bara dansa. Att få vara ledare ger henne möjligheten att vara kreativ med dansstegen och se barnens framsteg.

Rolig fakta
Favorit färg: Grön, gul och blå
Favorit djur: Giraff
Favorit mat: Allt pappa lagar
Hobbys: Virka, dansa och skriva
En lustig sak om mig: Jag har lätt att memorera låttexter

Stina

Stina läser tredje året bild estet på gymnasiet. Hennes drömyrke är att animera serier och filmer. Hon började dansa när hon var 3 år. Det roligaste med att dansa är att se barnen har roligt på scen och få visa upp det de har lärt sig.

Rolig fakta
Favorit färg: Ljusblå och ljusrosa
Favorit djur: Isbjörn och fjäril
Favorit mat: Fläskytterfilé med potatisgratäng
Hobbys: dans, rita, skapa och pussla
En lustig sak om mig: Jag tappade min mobil från ett torn 23 meter upp i Australiens regnskog och den klarade sig utan skador!

Tilda

Tilda har just tagit studenten och planerar att resa och jobba för att få mer jobberfarenhet innan det är dags för universitetsstudier nästa år. Hon började dansa när hon var riktigt ung, men kommer inte ihåg exakt när. Det bästa med att dansa är att hon blir glad av det och kompisarna man lär känna genom dansen.

Rolig fakta
Favorit färg: Blå och grön
Favorit djur: Hund
Favorit mat: Lasagne
Hobbys: Dans
En lustig sak om mig: Älskar russin i lussebullar

Elma

Elma går i 9an och när hon började dansa vid 4 år ålder sa hon till sin mamma att när hon blir stor vill hon köra glassbil på dagarna och sen efter jobbet ville hon vara dansledare. Det roligaste med dansen är att se sin egna utveckling men också gemenskapen man får med alla.

Rolig fakta
Favorit färg: Beige och lila
Favorit djur: Gosedjur
Favorit mat: Pastagratäng
Hobbys: Dansa
En lustig sak om mig: Elma betyder äpple på turkiska

Alma

Alma går andra året på samhällsprogrammet. Hon har dansat sen hon var 8 år och ville bli dansledare för att utmana sig själv och utveckla sina ledarkunskaper. Det roligaste med dansen är att få stå på scen och visa vad vi tränat på under terminen.

Rolig fakta
Favorit färg: Ljusrosa
Favorit djur: Hund
Favorit mat: Tacos
Hobbys: Dansa
En lustig sak om mig: Jag brukar alltid sjunga i duschen.

Joline

Joline går i 9an och började dansa när hon var 3 år och drömmer om att bli frisör eller jobba på förskola. Det roligaste med dansen är att utveckla mig själv och gemenskapen man får med danskompisarna.

Rolig fakta
Favorit färg: Lila
Favorit djur: Panda
Favorit mat: Potatisgratäng
Hobbys: Dansa och vara kreativ
En lustig sak om mig: Jag har jätte bra syn fast mina föräldrar har jätte dålig syn.

Myra

Myra går tredje året på samhällsprogrammet med inriktning globala. Hon har dansat i 12 år.  Det roligaste med dansen är att få utvecklas och få se andra dansare utvecklas.  

Rolig fakta
Favorit färg: Grön
Favorit djur: Elefant
Favorit mat: Sushi
Hobbys: Dansa och sjunga
En lustig sak om mig: Jag skulle inte se någonting om jag inte hade linser.

Mica

Mica går första året på handelsprogrammet. Hon har dansat sedan hon var 8 år. Det roligaste med att börja jobba som ledare är att få vara med "Behind the scenes" och att få lära ut knep och tricks som kommer hjälpa barnen att lära sig nya saker.

Rolig fakta
Favorit färg: Rosa
Favorit djur: Hund
Favorit mat: Lasagne och mormors älgskav
Hobbys: Dansa, träffa folk och köra epa
En lustig sak om mig: Jag bor i Sveriges längsta radby

Wilma

Wilma har dansat sedan hon var 5 år och nu är hon 12 år. Hon just börjat sin träning till att bli dans-ledare genom att vara assistent. När hon blir stor vill hon jobba som inredningsarkitekt. 

Rolig fakta
Favorit färg: Blå och ljuslila
Favorit djur: Hund
Favorit mat: Lasagne
Hobbys: Dans, fotboll och rita
En lustig sak om mig: Jag kan bada nästan hur länge som helst bara det är varmt i vattnet.

Maja

Maja testade acro på ett läger och efter det ville hon absolut fortsätta. Hösten 23 börjar hon jobba som acro-assistent och hjälper Laila med några nya unga akrobater. När hon blir stor vill hon jobba som frisör eller förskolepedagog.

Rolig fakta
Favorit färg: Blå och svart
Favorit djur: Hamster och marsvin
Favorit mat: Sushi
Hobbys: Acro, pyssla, fotboll och innebandy
En lustig sak om mig: Jag brukar stå på huvudet/händerna och titta på telefonen samtidigt.

Evelina

Evelina går i 9an och ska börja naturprogrammet till hösten, hon vill jobba som veterinär. Evelina började dansa när hon var 3 år och tycker det ska bli jätte roligt att börja som ledare.

Rolig fakta
Favorit färg: Lila
Favorit djur: Hund och pingvin 
Favorit mat: Grillat och lax
Hobbys: dans, min hund och läsa
En lustig sak om mig: Jag älskar att organisera och sortera.

Ebba

Ebba går första året på samhällsprogrammet och vill jobba som psykolog till barn och unga som har det svårt. Hon har dansat med Showdans i snart 12 år. Det roligaste med att börja jobba som ledare är att se barnen utvecklas både som personer och dansmässigt.

Rolig fakta
Favorit färg: Blå 
Favorit djur: Katter
Favorit mat: Sushi
Hobbys: dansa, spela golf och resa
En lustig sak om mig: Jag sitter oftast i skräddarställning, även vid matbordet.